Let op

Deze pagina bevat nu alleen de algemene gegevens. Als u de gegevens wilt zien die voor uw adres gelden moet u eerst uw adres invoeren.

App gebruik (tips & trics)


We geven u graag een aantal tips, voor een aantal veel voorkomende vragen. Met name het ontvangen van pushberichten en het opslaan van de instellingen worden hieronder toegelicht met een mogelijke oplossing.


1 Update
Zorg dat de laatste update van de app is uitgevoerd op uw telefoon of tablet.


2 Verbinding met internet
Wanneer u geen internetverbinding heeft, kan het pushbericht niet worden afgeleverd. Dit kan gebeuren als u alleen internet via wifi gebruikt. Als u geen verbinding met wifi heeft op het moment dat het pushbericht verzonden wordt, ontvangt uw telefoon het bericht niet.


3 Instellingen updaten
Wijzig de tijd die u ingesteld heeft om pusberichten van de RMN afval-app te ontvangen en sla deze op. U kunt kiezen uit 13.00 uur, 19.00 uur, 01.00 uur en 07.00 uur. U kunt proberen dit op een later moment weer te wijzigen naar een ander tijdstip.


4 Energiestand
Wanneer uw toestel onvoldoende is opgeladen kan de batterij besparende energiestand de berichten tegenhouden. Controleer of uw toestel energiebesparende instellingen heeft die pushberichten kunnen blokkeren. Zie tips hieronder om dit op te lossen.
 

Tips voor Android gebruikers

Er kunnen diverse zaken van invloed op het ontvangen van meldingen. Wij kunnen niet zien waarom u geen meldingen ontvangt, wij zien alleen of een melding is verstuurd. Hieronder geven we u een aantal tips en mogelijkheden om te kijken of het probleem kan worden opgelost. Daarbij kan de reactie verschillen per provider, netwerk, toestel en eigen updates. Apple en Android geven geen 100% garantie op ontvangst van meldingen.


1 Niet optimaliseren batterij

 • Instellingen > Batterij > Optimalisatie batterij > kies de betreffende app (RMN)
 • En selecteer daar > Niet optimaliseren

Dan zal de telefoon niet langer de push berichten onderdrukken vanwege de energiebesparing.


2 Niet storen negeren (meldingen)

 • Instellingen > Apps > kies de betreffende app (RMN) > Meldingen
 • Zet daar 'Niet storen negeren' > Aan
 • Alles blokkeren > Uit


3 Achtergrond taken aan laten staan en onbeperkt datagebruik toestaan
Zorg dat de afval-app op de achtergrond taken mag uitvoeren of ontvangen. Soms kan Android de vraag stellen om achtergrondtaken van apps uit te zetten. Daarmee wordt ook het ontvangen van pushberichten voor een app uitgezet. Zorg ervoor dat de functie ‘Achtergrondgegevens beperken’ is uitgeschakeld.

 • Instellingen > Apps > kies de betreffende app (RMN) > Datagebruik app
 • Achtergrondgegevens > aan
 • Onbeperkt datagebruik toestaan > aan


4 Huawei
De meeste Huawei telefoons hebben op meerdere vlakken notificatie onderdrukking. Dit is omdat ze graag je batterij willen besparen. Helaas leidt dit tot het missen van meldingen die je liever wel had willen ontvangen. Via de tips kan je dit weer voor RMN activeren. Zie voor een uitgebreide uitleg met plaatjes op deze site.


5 Andere merken
Voor sommige opties kunnen op de telefoon net andere termen worden gebruikt.
1. Instellingen > Apps beheren > Ga naar RMN > Meldingen weergeven > Ja
2. Instellingen > Meldingsbeheer > Ga naar RMN > Meldingen toestaan > Ja (optioneel: + Statusbalk > Ja + Vergrendelingsscherm > Ja).

Deze optie is op sommige modellen anders:
3a. Instellingen > Batterij > Apps sluiten na vergrendeling scherm > Zet RMN op > Niet sluiten.
3b. Instellingen > Apps beheren > Ga naar RMN > Batterij > Actief na schermuitschakeling > Ja.


6 Gegevens opnieuw instellen
Een app kan oude gegevens vasthouden in het geheugen. Door het geheugen van de app te wissen en de instellingen opnieuw op te slaan kunnen pushberichten weer geactiveerd worden.
Ga naar Instellingen > Apps > RMN > Opslagruimte > Gegevens wissen
Daarna gaat u naar de app en stelt u uw postcode en tijdstip pushberichten opnieuw in.


7 Instellingen van Protected Apps
Wanneer u bij toestellen als de Huawei werkt met Protected Apps kan deze er voor zorgen dat u geen berichten ontvangt. Het toelaten van de app is belangrijk om berichten te ontvangen. Meer informatie hierover via deze link of deze film.
 

Tips voor iOS gebruikers

Bij sommige toestellen kan het voorkomen dat de gegevens niet onthouden worden. Hieronder een uitleg hoe dit probleem op te lossen is.


1 Resetten iPhone
Het kan soms gebeuren dat uw telefoon oude instellingen onthoudt of moeite heeft met het opslaan en bewaren van instellingen. Dat is eenvoudig te verhelpen door uw telefoon een reset te geven. Hoe deze reset uitgevoerd kan worden hangt of van welk type telefoon  u heeft. Via deze link vindt u een goede uitleg per type iPhone.


2 Verversen geheugen
Het niet opslaan van de instelingen is alleen via de eigen telefoon te verhelpen. Het beste is uw telefoon te resetten zoals hierboven omschreven. Soms ontstaat dit probleem door het updaten van de telefoon of een gebrek aan opslagruimte. Het opslaan van de gegevens gebruikt een aantal MB’s aan data en die moeten weggeschreven kunnen worden. Het onderstaande kan helpen bij het probleem:

 • Ga naar instellingen > Algemeen > iPhone-opslag
 • Daar zoekt u de RMN afval-app in de getoonde lijst op. Klikken om instellingen van app te bekijken.
 • Klik eerst op 'Ruim op'.
 • Klik daarna op ‘Verwijderen app’.
 • Is dit gebeurd, dan opnieuw de RMN afval-app installeren.
 • Controleer tevens of ‘Ververs op achtergrond’ aan staat.
 • Controleer of er voldoende ruimte beschikbaar is om gegevens op te slaan.


3 App opnieuw installeren
Een alternatief kan zijn om de app opnieuw te installeren. Installeer de RMN afval-app opnieuw. Door de app te verwijderen en daarna opnieuw te installeren zijn de problemen meestal opgelost.
 

Algemene vragen

Heeft de informatie u niet verder kunnen helpen? Wij gaan na wat voor u een mogelijke oplossing is als u ons de volgende gegevens toestuurt:

 • Wat is uw postcode en huisnummer?
 • Welk type toestel en besturingssysteem (iOS, Android, Windows, iPhone, iPad, Samsung, Nokia) gebruikt u?
 • Op welk tijdstip stelt u uw meldingen in?
 • En eventueel een korte aanvullende toelichting van uw vraag.